Tekeningen voor Museum TwentseWelle

Zoals ik eerder schreef, maakte ik in opdracht van Museum TwentseWelle een serie tekeningen voor de tentoonstelling ‘Van nul- tot duizendpoot.’ In deze tekeningen kun je zien dat de arm en hand van een mens heel erg veel lijken op de vleugel van een vleermuis en kip, de flipper van een walvis en de poot van een hond.

Hoe dat kan? Nou, ik zal je eerlijk bekennen dat mijn kennis over dat onderwerp een beetje was weggezakt…

Maar tijdens een rondleiding door het museum werd mij verteld, dat alle gewervelde dieren ontstaan zijn uit één en hetzelfde beestje: de eerste soort salamanders die vanuit het water aan land kwamen. Doordat elke salamander zich is gaan aanpassen aan zijn omgeving, zijn er tienduizenden verschillende gewervelde dieren ontstaan.

Wat mijn werk betreft: de blow ups van mijn tekeningen komen in de tentoonstelling te hangen. En de originele tekeningen zijn binnenkort in de vitrine te bekijken :).

 

Skelet van kippenvleugel
skelet van mensenhand
Skelet van mensenhand
Skelet van walvishand
Skelet van walvishand
Skelet van vleermuisvleugel
Skelet van vleermuisvleugel
Skelet van hondepoot
Skelet van hondepoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *