Ken jij de zeven botgroepen van het skelet nog?

Of je nou naar een mol, een walvis of een olifant kijkt, hun skeletten lijken op elkaar. En dat geldt ook voor het skelet van een mens. Want de mens behoort natuurlijk ook tot de gewervelde dieren.

Ken jij ze nog? De zeven botgroepen van het skelet?

Als je goed kijkt, dan kun je ze terugvinden in deze tekening die ik ook voor Museum TwentseWelle maakte. Het origineel is niet één tekening, maar een tweeluik van het geraamte van een wisent en een mens.

En de tekst heb ik er in photoshop aan toegevoegd, nadat ik die – net als de tekening – had gescand.

Laatst kreeg ik de vraag welke materialen ik ervoor gebruikt had. Dus voor degenen die het willen weten: potlood (2b), kneedgum, doezelaar en bristol papier(A3 formaat) (nee, geen papier van een kledingzaak, maar mooi glad papier ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *