Community Art Project | Pimp de straat

 

Community Art Project | Pimp de straat

 

Hoe krijgt een uitgestorven binnenstad meer bezoekers en hoe komen zoveel mogelijk inwoners van een stad in aanraking met kunst?

 

In 2014 ontwikkelde ik een community art project in opdracht van Oyfo (destijds Crea): “Pimp de straat.”

Met behulp van vele anderen toverde ik de Drienerstraat in Hengelo ov om tot een stukje stad waar vele mensen graag een stukje voor om fietsten.

Voor de winkeliers was het een prachtig uithangbord, want er heerste een vrolijke sfeer in de straat en er viel veel te bekijken en beleven, wat tot extra bezoekers leidde.

Met “Pimp de straat” bracht ik diverse groepen samen:

  • AtelierZ
  • Interakt Contour
  • Deep Yellow
  • Oyfo Techniekmuseum (destijds Techniekmuseum HEIM)
  • Winkeliers van de Drienerstraat

Zij werden in het licht gezet.

En met behulp van bovenstaande groep en beeldend kunstenaar Lara Vos heb ik dit mooie project tot stand gebracht:

De winkeliers leverden iets aan wat kenmerkend was voor hun winkel en de kunstenaars en kunstenmakers toverden de attributen om tot ware kunstwerken. Alle instellingen waren zo enthousiast, dat ze gedurende een half jaar zelfstandig doorwerkten op de dagen dat ik niet bij hen aanwezig was.

Een groep vrijwilligers van Oyfo Techniekmuseum boog zich over de technische aspecten die bij het ophangen aan de kabels boven de straat kwamen kijken. Ook zorgden zij ervoor dat de kunstobjecten daadwerkelijk aan de kabels bevestigd werden.

Verder stelden de winkeliers hun etalages beschikbaar voor de kunstwerken, waardoor de straat één grote kunstinstallatie werd. Met een nog grotere impact van kunst als resultaat.

 

Ben jij…

Ben jij ondernemer of werkzaam bij een instelling waar dagbesteding plaatsvindt? Lijkt het jou wat om (tijdelijk) een intensieve en effectieve samenwerking aan te gaan waarbij diverse doelgroepen samenkomen?  Word je enthousiast van het idee om kunst als middel in te zetten om meer plezier in het leven te creëren en de wereld mooier te maken?

 

Omarm kunst dan als middel en neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.