Coaching

 

CMK IN2SCHOOL Coaching:

cultuureducatie met kwaliteit – coaching voor leerkrachten

 

Ben je ICC-er? En vind je het moeilijk collega’s te inspireren?

Zelf loop je over van enthousiasme. En je wilt bij jouw team en directie draagvlak voor cultuur met kwaliteit creëren, maar… je vindt het lastig om jouw visie te verwoorden. Bovendien hebben je collega’s het al druk genoeg met het reguliere aanbod.

Ergens weet je wel dat de kwaliteit van het aanbod beter kan, maar toch blijft de kunsteducatie op je school steken op hetzelfde niveau. Steeds hangen er weer dezelfde ambachtelijke kunstwerkjes in de gang, die allemaal lijken op voorbeelden van Pinterest.

Creativiteit, originaliteit en authenticiteit zijn ver te zoeken. Met als gevolg dat leerlingen te weinig besef krijgen van hun creatieve talenten en vaardigheden.

Hoe krijg je jouw collega’s aan jouw kant?

Met CMK IN2SCHOOL coaching zien teamleden en de directie ook het belang van kunsteducatie. Jullie ontwikkelen een gezamenlijke, heldere visie.

Wat zou het voor je betekenen als je niet meer in je eentje de kar hoeft te trekken, maar samen kunt sparren en nieuwe plannen implementeren? Zodat jij je aandacht en energie eindelijk op de inhoud en organisatie van cultuureducatie kunt richten?

En wat zou het voor jou betekenen als je collega’s en jij het leerplankader kunstzinnige oriëntatie van SLO met gemak toepassen, waardoor de druk van de ketel af gaat?

Jullie snappen het creatieve proces en dagen leerlingen uit om een creatieve, onderzoekende houding en flexibele geest te ontwikkelen. Zo geef je ze een mooie start van een betekenisvol en inspirerend leven.

Eindelijk worden er vakdocenten en kunstenaars de school binnengehaald. Dat geeft niet alleen extra verdieping, het zorgt ook voor magische momenten.

Met de juiste checklists in handen controleren leerkrachten moeiteloos of hun lessen voldoen aan de eisen van cultuureducatie met kwaliteit (CMK).

En dankzij concrete lesvoorbeelden maken ze eenvoudig voor elke doelgroep vakoverstijgende lessen. Dan wordt cultuureducatie verweven met reguliere lessen als taal, rekenen en geschiedenis. Zonder zorgen, zonder extra werkdruk.

Creëer draagvlak in je team. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

 

Ben je werkzaam op een school in Hengelo OV?

Informeer dan naar de gunstige voorwaarden voor een coachingstraject.

 

De eerste lichting van CMK IN2SCHOOL (2017) Opleiding van Saxion bij Oyfo