Artist statement

Mijn werk is een afspiegeling van mijn gedachten over ons menselijke bestaan, het universum waarin we ons begeven, herinneringen aan heden, verleden en toekomst, innerlijke groei, woordspelingen en hersenspinsels.

Transformatie en tijd zijn terugkerende thema’s daarin.

Door elementen uit hun omgeving te halen en in een andere context te plaatsen, ontstaan er gestaltes, vormen en voorwerpen die nog enigszins herkenbaar zijn voor de kijker, maar voorzien van een nieuwe context en vaak ook van een nieuwe huid.

Een beeld dat herhaaldelijk in mijn tekeningen terugkomt is het hoofd van een klein meisje met kroeshaar, balletjes en vlechten in het haar. Soms gebruik ik haar silhouet.

Ze is weliswaar ontsproten uit een kinderfoto van mezelf, maar fungeert niet als zelfportret.

Zij is drager van een autobiografisch verhaal met een universele boodschap die ik aan de kijker mee wil geven.

Bijvoorbeeld: “Remember your spirit.” Wie was je voordat je naar de aarde kwam en wat moet je loslaten en leren om opnieuw die persoon te worden? “Meditatie” is een middel om dichterbij je innerlijke bron te komen die volgens mij in verbinding staat met het “Collectief geheugen:” we zijn allemaal met elkaar verbonden en tappen van een en dezelfde bron van wijsheid, gegevens en gebeurtenissen.

In de tekeningen zie je vaak beelden zonder duidelijke omgeving.

 

Met etsnaald en oliepastel aan het werk in mijn atelier