The Big Draw – zondag 15 oktober: skelet tekenen bij museum TwentseWelle

Aankomend weekend start de tentoonstelling van nul- tot duizendpoot in Museum TwentseWelle te Enschede.
Hier kun je er alvast een online sneak peek nemen:

https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/1961/nl/online-tentoonstelling-van-nul-tot-duizendpoot

Apetrots en enthousiast was ik, toen ik gevraagd werd om voor deze tentoonstelling een aantal schetsmatige tekeningen te maken, die tussen de skeletten en andere objecten te zien zullen zijn. Het werden een mensenhand, een flipper van een walvis, een hondenpoot, een kippenvleugel en een vleermuisvleugel. Doel was om te laten zien hoe opvallend de gelijkenissen zijn tussen de poten en handen van gewervelde dieren. Daarnaast heb ik verbeeld dat de wisent (= Europese bizon) en mens hetzelfde bouwschema hebben, zoals alle gewervelde dieren dat hebben. Ik was blij met hoe deze tekening in potlood op papier uitpakte en ik vond het erg leuk om deze materie in te duiken. Daarom verheug ik me erop om de tentoonstelling in het echt te gaan bekijken. Lijkt mij bere-interessant 🙂.

Mocht jij je ook geroepen voelen om de tentoonstelling te gaan bezoeken en zin hebben om ook zelf skeletten te tekenen, kom dan aanstaande zondag naar het museum. Tussen 12 en 17 uur geef ik daar een inloop tekenworkshop in de huiskamer van de TwentseWelle – naast het skelet van de wisent(vlakbij de ingang).

Potloden, doezelaars, kneedgum en papier zijn aanwezig. Evenals voorbeelden en hulpmiddelen. Tekenervaring is niet nodig. Dus schuif gerust aan zolang of zodra er plek is en doe mee met “The Big Draw.”

The Big Draw is een evenement in de maand oktober, waarbij er wereldwijd allerlei tekenworkshops gegeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *