3 Workshops Naaktmodeltekenen deze zomer bij Rijksmuseum Twenthe

Heb je last van tekenkriebels?

Dan hoef je je niet te vervelen deze zomer.

Van 7 juli t/m 2 september zijn er diverse activiteiten gepland in het museum en de museumtuin. U kunt o.a. een workshop tekenen zoals Paula Modersohn-Becker volgen. Kruip in de huid van Paula door net als zij model te tekenen.

 

Workshop Naaktmodel tekenen

Prijs: € 7,50 pp

Docent: Mirna Limon

In deze workshop geïnspireerd op het werk van Paula Modersohn-Becker staat het modeltekenen centraal. Paula maakte gedurende haar leven vele portretten, met verschillende materialen zoals houtskool, krijt en olieverf. Ze volgde hiervoor lessen in Parijs en Berlijn, maar leerde ook door te kijken naar voorbijgangers op straat en door mensen uit het armenhuis in Worpswede te vragen model te zitten. Gedurende de tentoonstelling is een van de zalen ingericht als tekenatelier, met afbeeldingen van hoe tekenlessen zoals die van Paula er toen uitzagen in Parijs.

Op een aantal woensdagen deze zomer wordt in dit tekenatelier een workshop modeltekenen gegeven met een naaktmodel. Docent is Mirna Limon, autonoom kunstenaar en docent van o.a. Roombeekcultuurpark. Haar atelier is gevestigd in Borne. Hoe kan je de anatomie van een lichaam vertalen naar een tweedimensionaal werk? En hoe vang je de meest karakteristieke eigenschappen van een model? In deze workshop komt dit allemaal aan bod.

 

Aanmelden:

Deelname is mogelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar (i.v.m. naaktmodel).

U kunt zich uitsluitend aanmelden door een mail te sturen naar reserveringen@rijksmuseumtwenthe.nl   o.v.v. workshop tekenen, uw naam, aantal personen en de gewenste datum. De bevestiging op uw mail is uw deelname bewijs, betalen kan aan de balie van het museum. Het aantal plaatsen is beperkt.

https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2315/nl/tekenen-in-het-tekenatelier-in-de-zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *