Mijn werk in de HeArtGallery: een uitstervend ras…

Mensen die mijn werk kennen, weten dat ik geen olieverf schilderijen maak (zoals mijn werk weleens wordt omschreven). Ook weten ze dat ik geen draadjes op papier plak( dat wil zeggen, tot nu toe nog niet). En zeker niet in de tekeningen die een journalist beschreef, waar hij met zijn neus bovenop had gestaan(wat ik overigens als een groot compliment heb opgevat). Wat maak je dan wel? Zul je je misschien afvragen als je mijn werk nog nooit van dichtbij hebt gezien. Nou, ik maak tekeningen(onder andere): ik breng minimaal één en meestal twee lagen oliepastel op elkaar aan op papier. En ik kras het vette krijt met een etsnaald weg, zodat er een tekening ontstaat.

Nou heeft Royal Talens ruim vijf jaar geleden de samenstelling van de krijtjes veranderd. Veel mensen zullen zeggen dat de kwaliteit ervan is verbeterd. Want met de nieuwe krijtjes kun je veel beter mengen en mooiere overgangen maken. Helaas is het voor mijn techniek geen positieve verandering geweest. Ik heb de fabrikant destijds dan ook een mail gestuurd met foto’s van mijn werk, met de vraag of ze alstublieft de oude naast de nieuwe krijtjes wilden blijven produceren. Het goede nieuws in hun antwoord was, dat ze nog zes oude krijtjes in de fabriek hadden kunnen vinden(welke ik gratis toegestuurd heb gekregen. Echt heel sympathiek). Het slechte nieuws was, dat ze slechts één soort krijtje wilden produceren. En dat was, je raadt het al, niet het oude.

In de tussentijd heb ik weleens werk geëxposeerd waarbij het goud geen oliepastel was, maar acrylverf. En toch doet het pijn, omdat het een ander gevoel geeft dan oliepastel.

Gelukkig heb ik nog een paar oude krijtjes (oud goud), maar het einde is in zicht.

Dus wil je de kans krijgen om een werkje te bekijken van een uitstervend ras? Namelijk één van mijn laatste tekeningen die alleen uit oliepastel bestaat? (want natuurlijk ga ik door met tekenen;)). Neem dan gerust een kijkje in de HeArtGallery. Van 5 maart t/m 23 april 2017 is mijn tekening – Transformations in life I, oliepastel op papier, 13 x 13 cm, 2017 –  daar te zien tussen 99 andere kunstwerken( Drienerstraat 35, Hengelo OV, www.heartgallery.info).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.